Vented.ro – Placare cu bond, fatade ventilate, pereti cortina

pereti cortina2

Pereții cortină sunt de fapt un sistem de fațade, reprezentând ”haina” clădirii. Pereții cortină sunt construiți prin repetarea elementelor prefabricate care includ elemente de protecție, deschidere și accesibilitate. Funcția principală a pereților cortină este de a oferi fațadei o izolație externă prin materiale care nu contribuie la susținerea încărcăturilor structurale ale clădirii. Datorită designului, pereții cortină transformă cu succes o clădire banală într-una modernă și sofisticată. Oferă, de asemenea, confort prin trecerea luminii naturale și permite economisirea energiei.

Factori de design și funcționalitate în pereții cortină

Fațadele trebuie să aibă anumite elemente, astfel încât să poată funcționa corect și să ofere beneficii excelente asupra clădirii. Pereții cortină întrunesc criteriile necesare pentru a fi utilizați într-o varietate mare de construcții, reușind să ofere:

  • Rezistență la forțele orizontale la care vor  fi supusă
  • Rezistență la eventualele deformări ale structurii principale
  • Capacitatea de a evacua apa atmosferica
  • Izolație termică
  • Protecție solară
  • Izolare fonică

Pereții cortină sunt folosiți pe scară largă în construcții moderne care încearcă să facă fațadele lor să arate elegante. În mod normal, acestea sunt, de obicei, clădiri vitrate care au nevoie de multă lumină naturală, izolare fonică și economii mari de energie. Obiectivul acestui sistem este de a oferi fațadei cerințele obișnuite ale unei incinte externe prin elementele de umplere, dar fără a contribui la susținerea sarcinilor structurale ale clădirii. Acest tip de fațadă reușește să se adapteze la diferite tipuri arhitecturale. În plus, aceasta poate suporta mai multe niveluri, luând în considerare aspecte cum ar fi extinderea, eficiența termică, răcirea și iluminarea clădirii.

Ce oferă sistemele de pereți cortină?

  1. Izolație termică. Peretele cortină are avantajul de a fi un izolator termic prin excelență prin reducerea pierderilor de căldură.
  2. Iluminat natural. Unul dintre principalele beneficii ale peretelui cortinei este trecerea luminii naturale, reducând costurile de iluminare ale clădirilor.
  3. Securitate. Acest sistem, cu stabilitatea sa structurală maximă, poate rezista la intemperii puternice, fiind foarte sigur în componentele sale de fixare și cădere în situații cum ar fi cutremurele.
  4. Reducerea costurilor. Profilele acestui sistem reduc costurile de construcție.
  5. Durabilitate. Materialele din care este fabricat sistemul de perete cortină sunt de lungă durabilitate, iar întreținerea și curățarea acestuia sunt simple.

Dacă există un factor care caracterizează pereții cortină, acela este luminozitatea. Designul pereților cortină permite trecerea luminii naturale, ceea ce reduce semnificativ costurile de iluminare ale infrastructurii. La iluminarea mai mare se adaugă viziunea exteriorului și percepția mediului, care favorizează, de asemenea, crearea unui mediu interior confortabil, plăcut și productiv.

Structură sigură

Pereții cortină sunt de fapt o structură de auto-susținere și nu conțin nicio altă sarcină suplimentară. Fără o greutate suplimentară, pereții cortină oferă o mai mare securitate pentru oameni în caz de cutremur. De asemenea, aceste sisteme formează o barieră solidă împotriva vânturilor puternice și a schimbărilor climatice neprevăzute. Pereții cortină sunt foarte siguri datorită stabilității structurale ridicate și nivelului de sprijin. Prin urmare, este important să se efectueze inspecții periodice pentru a verifica starea, asamblarea și nivelul de întreținere al acestora.

Fiind un sistem prefabricat, pereții cortină pot fi adaptați la nevoile și cerințele clădirii, în funcție de dimensiuni, design și locație. Unul dintre marile avantaje ale pereților cortinei este că oferă o mai bună izolare termică față de exterior și ajută la controlul temperaturii în mediile lor interne. Datorită structurii sale etanșe, pereții cortină contribuie la generarea de eficiență termică care ajută la performanța echipamentului de aer condiționat sau de încălzire. În plus, oferă o izolație acustică excelentă, obținând o mai mare intimitate și liniște în spațiile interne, rezultând astfel o productivitate mai mare.

Astfel, pentru a menține aceste avantaje în timp, se recomandă analiza și verificarea periodică a stării pereților și fixării lor. Pereții cortină sunt o soluție alternativă la fațada tradițională, devenind un simbol al eleganței și modernității în arhitectura contemporană. Aceste sisteme sunt, de asemenea, o construcție ușor de curățat și rapid de asamblat.

Eficiență energetică

Datorită evoluției materialelor și a sistemelor de construcție, pereții cortină au devenit o opțiune eficientă din punct de vedere energetic, ceea ce reduce costul încălzirii în timpul iernii, al răcirii și al iluminării adecvate a clădirii. Acest lucru va reduce, de asemenea, costurile pe termen lung.

Un alt avantaj este că pereții cortină sunt construiți din materiale mult mai ușoare. În ciuda acestui fapt, sticla reușește să prevină intrarea aerului și a umidității și chiar să prevină răspândirea focului între etajele clădirii în caz de incendiu. Pereții cortină pot fi instalați în instalat în cantități mici sau mari, în funcție de nevoile proiectului în cauză.