Vented.ro – Placare cu bond, fatade ventilate, pereti cortina

Din ce este compus sistemul de fațadă ventilată?

Fațada ventilată are în compoziția sa mai multe elemente care diferă în funcție de necesitățile particulare ale proiectului. Iată care sunt, însă, principalele elementele ale acestui tip de fațadă și ce rol îndeplinește fiecare.

 • Cadrul structurii – este suportul pe care sunt montate materialele și este confecționat, de regulă, din profile de aluminiu sau din oțel. Această structură se ancorează de peretele clădirii, păstrând însă o distanță suficient de mare pentru a se asigura ventilația și termoizolația.

 • Termoizolația – polistirenul sau vata minerală se montează în interiorul cadrului, aliniat cu grosimea acestuia.

 • Finisajul exterior – este ultimul strat al acestor structuri și poate fi realizat din materiale extrem de diverse, însă compatibile cu materialul termoizolant folosit.
img service

DATA

Cine suntem?

150+

Proiecte

Avem o bogată experiență de
lucru in cei 13+ ani.

20+

Colegi

O echipa unită, construită
în
ani de zile!

100%

Reusite

E simplu când ești înconjurat de profesioniști!

 

Placarea cu fațade ventilate​​

Fațadele ventilate combină avantajele estetice ale pereților îmbrăcați cu beneficiile tehnice ale celor mai moderne tehnologii.

Spre deosebire de pereții cortină, fațadele ventilate sunt pereți multistrat care permit ventilarea naturală a clădirii, ceea ce înseamnă un plus semnificativ de protecție împotriva umezelii. În acest fel va fi mult mai ușor ca vara să păstrați în interiorul clădirii o temperatură mai scăzută, în timp ce iarna puteți conserva mai bine căldura. 

Fațadele ventilate Equitone

Acest tip special de fațade este realizat din fibrociment, un material recunoscut pentru rezistența sa superioară, dar și pentru aspectul său unic care oferă clădirii un design natural. Este un material ușor, dar totodată rezistent la coroziune, substanțe chimice, infiltrații și îngheț. 

Fațadele ventilate Bond

Acest tip de fațetare se realizează folosind un material de tip sandwich și este soluția ideală pentru placări rapide, rezistente și ușor de întreținut. Panoul de bond este compus din două foi de aluminiu și un miez de plastic și este ignifug, rezistent la șocuri mecanice, ușor de curățat și disponibil într-o gamă largă de culori. 

Fațadele ventilate sunt cea mai bună soluție pentru a asigura termoizolarea clădirilor și, implicit, eficiența energetică a acestora. Fațada ventilată se execută după montarea materialelor termoizolante, oferind o serie importantă de avantaje:

 • asigură ventilația naturală
 • se montează foarte ușor
 • poate suporta mai multe straturi de termo sau fonoizolație
 • întreținerea este facilă
 • materialele folosite pot fi extrem de diverse

Avantajele montării fațadei ventilate:

 • reduce consumul de energie necesar climatizării interioare prin eliminarea supraîncălzirii  sau răcirii excesive a pereților
 • împiedică formarea mucegaiului sau a condensului prin asigurarea circulației continue a aerului
 • protejează împotriva focului, materialele fiind tratate ignifug
 • reduce semnificativ impactul fonic 

Costurile de proiectare depind de tipul de material folosit și se suplimentează în funcție de cadrul de suport necesar sau de gradul de afectare al fundației. Însă chiar dacă prețurile pentru execuția acestor fațade ventilate este, de regulă, mai mare comparativ cu fațadele clasice, beneficiile pe care le oferă sunt incomparabile cu cele oferite de fațadele obișnuite.

Indiferent de materialul sau materialele pe care le alegeți va fi necesar un proiect distinct, conceput pentru a integra în siguranță fiecare tip de material, securitatea având întotdeauna prioritate.

De ce anume este bine să ținem cont când recurgem la montarea acestui tip de fațadă?

Putem vorbi de o fațadă ventilată doar atunci când sunt respectate câteva caracteristici esențiale, printre care:

 • îmbinarea eelementelor și ancorarea trebuie să asigure autosusținerea fațadei 
 • fațada trebuie să reziste vânt, mișcări seismice, șocuri mecanice etc
 • materialele folosite trebuie să fie rezistente la foc, impermeabile, antifonice, termoizolatoare și să permită ventilația naturală.
Valorile vented

Fundatia companiei...

01.

Creativitate

View More
02.

Muncă în echipă

View More
03.

Comunicare

View More
04.

Respect

View More
Hai sa ne cunoastem

Ai un proiect?

Lasă-ne un mesaj și hai vedem cum te putem ajută.

hp sl3