Vented.ro – Placare cu bond, fatade ventilate, pereti cortina

placare bond2

Panourile de placare cu bond sunt potrivite pentru aproape toate proiectele arhitecturale, deoarece sunt ușor de modelat și acceptă modele complexe pe care alte materiale de construcție nu le pot face. Arhitecții apreciaza avantajele panourilor ACM deoarece prin utilizarea lor se creează fațade extrem de funcționale și plăcute din punct de vedere estetic.

Bondul este disponibil într-o gamă largă de culori și se găsește în mod obișnuit în placarea fațadelor clădirilor, coloanelor, sediilor de afaceri, showroom-uri, service-uri, oriunde se dorește arhitectură de design și imagine instituțională corporativă.

Motive pentru care să alegi placarea cu bond

Dacă nu ai aflat deja avantajele placării cu bond, ți-am pregătit în următoarele rânduri o listă cu cele mai importante astfel de beneficii:

  • Zero întreținere

Întreținerea și curățarea sunt factori esențiali pentru a avea o clădire frumoasă și fără probleme de ani de zile. Materialele tradiționale de construcție, inclusiv lemnul, pereții solizi cu beton, necesită întreținere regulată, generând mai mulți bani și consum de timp. Pe de altă parte, panourile de placare din aluminiu sunt materiale ce necesită întreținere aproape zero.

Acoperirile compozite necesită puțină întreținere și sunt pre-finisate, fără vopsire, ungere, șlefuire, lăcuire sau vopsire, spre deosebire de alte opțiuni de placare, cum ar fi lemnul. Un produs de acoperire compozit de înaltă calitate poate fi acoperit complet cu un scut polimer durabil de înaltă calitate. Acest lucru vă economisește la fel de mult timp ca și costurile de instalare și întreținere. Dacă alegeți o opțiune de acoperire de înaltă calitate, ar putea dura cel puțin 25 ani fără a fi nevoie de muncă continuă, în afară de curățarea ocazională cu produse de uz casnic neabrazive. Stratul compozit este, de asemenea, un material ecologic, cu o amprentă de carbon și de mediu mult mai mică decât stratul de ciment. În același timp, acordarea unei a doua vieți acestor materiale minimizează utilizarea de noi resurse.

  • Versatilitate și varietate de opțiuni

Acoperirile compozite sunt foarte versatile. Fiind un produs fabricat și nu extras, stratul compozit poate fi creat pentru a arăta ca aproape orice material. Producătorii oferă adesea finisaje variate, permițându-vă să creați un perete cu un design aparte și să modernizați aspectul exterior al clădirii. În plus, acest tip de acoperire poate fi utilizat atât vertical, cât și orizontal. Îl puteți utiliza în construcții noi sau în renovări existente.

  • Rating ridicat împotriva incendiilor

Placarea cu bond poate oferi un grad ridicat de ignifugare, ceea ce înseamnă că oferă clădirii un nivel de protecție împotriva focului, datorită aditivilor ignifugați utilizați.

  • Durabilitate

Stratul compozit este puternic, durabil și are o durată lungă de viață. Este rezistent la vreme, putregai, deformare, fisuri, insecte, raze UV și decolorare. Prin urmare, este o opțiune mult superioară lemnului, care este mai puțin robust și necesită întreținere continuă. Indiferent dacă sediul firmei este situat într-o zonă suburbană, rurală sau într-o zonă cu precipitații extreme, placarea cu bond este o opțiune sigură și durabilă.

  • Modele uimitoare

Materialele compozite sunt disponibile într-o gamă de culori și texturi, astfel încât proprietarii firmelor să fie siguri că vor găsi alegerea potrivită pentru afacerea lor. Este de la sine înțeles că îmbunătățirea atractivității clădirii ar putea crește valoarea acesteia, în eventualitatea vânzării sau închirierii sediului.

  • Impact vizual de excepție

Aspectul exterior al clădirii este primul lucru pe care oamenii îl vor observa. Ca atare, acesta trebuie să fie unul atractiv. Potențialii parteneri de afaceri vor fi plăcut impresionați de finisajul sediului, iar acest lucru oferă un motiv în plus pentru obținerea de noi parteneriate.

  • Izolare termică și acustică

Deși accentul se pune, de obicei, pe funcționalitatea estetică a acoperirilor compozite, există, de asemenea, un aspect practic. Stratul suplimentar de grosime furnizat de stratul compozit poate îmbunătăți izolația acustică și termică, prin crearea unui „scut” mai puternic în jurul clădirii. Acest lucru poate facilita reglarea temperaturii interioare, economisind bani pentru costurile de încălzire și răcire. Beneficiile izolației fonice includ confidențialitatea și o calitate mai bună a mediului în care angajații își vor desfăsura activitatea, ceea ce va conduce la o creștere a productivității.

  • Protecție suplimentară

Panourile compozite pot crește protecția pereților exteriori, protejând materialele de construcție de dedesubt. Placarea cu bond poate ajuta la prevenirea umezelii, protejând mai bine clădirea de condițiile meteorologice externe, creându-se și un mediu interior mai plăcut.

Placările cu bond pot fi instalate pe cărămizi, beton și alte materiale, făcându-le confortabile și ușor de instalat pentru aplicații comerciale sau domestice. Acest tip de placare este ușor de montat și nu în ultimul rând, oferă un design complet schimbat clădirii.